Asistenta Juridica

Asistenta Juridica

Va confruntati cu o situatie complexa de natura penala? Ati sesizat aplicarea unor clauze abuzive in contractele dvs de credit?

Doriti sa recurgeti la legea darii in plata pentru stingerea obligatiilor izvorate dintr-un contract de credit ipotecar din pricina incapacitatii de plata sau a altor motive de natura personala?

Cabinet de Avocat Sorin Ovidiu Anghel va pune la dispozitie o gama de servicii personalizate, in functie de situatia concreta a fiecarui client, privind consilierea, asistenta si reprezentarea juridica.

Oricarui serviciu de asistenta juridica ii premerge un serviciu de consultanta, in care situatia dvs este analizata de cei mai buni experti in domeniu, cu o ilustra cunoastere stiintifica a ramurii de drept in care activeaza si a legislatiei conexe, dar si cu o perspectiva autentica asupra inovatiilor si creativitatii in constituirea solutiilor eficiente si rapide pentru cazurile cu care se confrunta, indiferent de complexitatea lor.

Serviciile de asistenta juridica ale Cabinetului de Avocat Sorin Ovidiu Anghel se desfasoara in urmatoarele domenii de drept: drept comercial si societar, drept penal, drept civil, dreptul muncii si dreptul familiei.

In materie civila, persoanele fizice si juridice, ca parte in procesul civil, nu sunt obligate sa se prezinte in instanta personal, avocatul avand dreptul sa le asiste si sa le reprezinte, in baza contractului de asistenta juridica si a imputernicirii avocatiale.

In materie penala, partea responsabila civilmente si partea civila pot fi reprezentate in orice moment al procesului, insa in privinta inculpatului, reprezentarea e obligatorie in faza de urmarire penala, doar la efectuarea unor acte; in faza judecatii, prin desemnarea sa de catre parte si prin desemnarea din oficiu de catre organul judiciar competent.

Asistenta juridica de natura judiciara este mandatorie atunci cand invinuitul sau inculpatul este militar in termen, in termen redus, rezervist concentrat sau elev al unei institutii militare; internat in centre de reeducare sau in institutii medicale educative; arestat sau minor, dar si in cazurile in care pedeapsa inchisorii pentru infractiunea judecata e mai mare de 5 ani, ori cand inculpatul nu isi poate formula aparea in faza judecatii in mod autonom.

Asistenta juridica presupune ca avocatul exercita drepturile procesuale ale partii, luand cunostinta despre starea dosarului, formuland toate documentele necesare si strategiile pentru exercitarea cailor de atac.