Avocat Clauze Abuzive

Avocat Clauze Abuzive

Serviciile de consultanta, asistenta si reprezentare juridica ale unui avocat clauze abuzive sunt recomandate clientilor Cabinetului Avocat Sorin Ovidiu Anghel ori de catre ori acestia constata favorizari contractuale in detrimentul consumatorului.

Complexitatea unei clauze abuzive se amplifica daca aceasta a fost ascunsa consumatorului in momentul incheierii contractului, practica pe care o puteti denunta in instanta, cu sprijinul unui avocat care acopera aria de expertiza necesara acestui demers.

Majoritatea cazurilor preluate de echipa noastra de avocati sunt concentrate de clauzele abuzive din contractele bancare. In mod frecvent, obiectul acestora e dat de starea comisioanelor – de acordare, gestiune, risc, transformare – şi de stabilirea marjei de calcul.

Va veti intreba cat ii costa pe clienti asemenea clauze abuzive? Costurile depind de situatia concreta, juridica, a fiecaruia, insa principalele pierderi sunt enuntate ca avand cauza in faptul ca bancile nu au aplicat OUG 50/2010 in calcularea dobanzilor anuale pentru credite prin formula Marja fixa, la care se adauga indicele de referinta specific.

Orice avocat clauze abuzive din cadrul echipei noastre detine o ampla experienta in dreptul bancar si o specializare in domeniul protectiei consumatorilor de produse bancare.

In linii mari, trei sunt conditiile pentru constatarea caracterului abuziv al unei clauze: nenegocierea acesteia, crearea unui dezechilibru in detrimentul consumatorului, in urma aplicarii clauzei, respectiv actiunea prin rea-credinta a bancii in incheierea contractului si includerea unor clauze abuzive.

Tratarea clauzelor abuzive este un domeniu juridic in plina dinamica si expansiune, majoritatea problemelor fiind generate de absenta unei practici unitare cu privire la constatarea caracterului abuziv al unor clauze.

Exista zone de manevrare a argumentelor, cele mai sensibile fiind determinate de respectarea sau nu a obligatiilor bancii de a informa si de a avertiza clientul in privinta unor schimbari, unde calitatea de imprumutat avertizat depinde de criterii contractuale.

De aceea, din cadrul echipei noastre puteti colabora cu un avocat clauze abuzive receptiv la dinamica domeniului si la provocarile pe care practica juridica in domeniu le manifesta in diferite grade de complexitate.